Mindfulness:

paying attention to the present moment with intention, while letting go of judgment, as if your life depends on it.

8-weekse Mindfulness training

De 8-weekse Mindfulness training wordt gegeven volgens de methoden van het MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) programma, ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. De trainer, Michelle, is opgeleid, gecertificeerd en houdt zich aan het programma, wat wetenschappelijk bewezen effectief is gebleken. De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur in groepsverband en vergt eveneens zelfstudie gedurende de training. Mindfulness kan worden ingezet bij een breed scala aan klachten of problemen, maar is eigenlijk bedoeld voor iedereen die op een meer bewuste manier wil leven. Wil je leren stilstaan in het hier en nu en wil je leren omgaan met stress en andere prikkels of ongemakken uit het leven? Je hoeft geen ervaring te hebben met mindfulness of yoga. Tijdens de training leer je middels de oefeningen en meditatie meer over opmerkzaamheid, aandacht in het hier en nu, controle over je eigen gedachten, gevoelens en lichaam, beter leren omgaan met stress- en stressvolle prikkels, loskomen van de automatische piloot, oordelen en compassie.

Kosten en data

Data zijn nog nader te bepalen
Startdatum: nader te bepalen
Data: nog niet bekend
Kosten: € 375 incl BTW voor particulieren (inclusief lesmateriaal en audiobestanden)
Locatie: Amsterdam

Aanmeldformulier

Mocht je interesse hebben in de Mindfulness training, vul dan bovenstaand aanmeldformulier in door erop te klikken, en mail dit ingevuld naar psycholoog@michellecoenen.nl. Vervolgens zal er telefonisch contact met je worden opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Aansluitend op dit gesprek volgt een factuur voor de training. Wanneer kosten voor de training zijn ontvangen is de aanmelding definitief en ontvang je hiervan tevens bericht.

Audiobestanden

Onderstaand een begeleide meditatie van een time-out moment. Als je een drukke dag hebt, veel deadlines en je voelt je gejaagd, neem dan een moment voor jezelf, een time-out.

Onderstaand een begeleide meditatie van een adem-ruimte. Dit is een korte, simpele maar effectieve oefening die je helpt afstand te nemen van je automatische piloot. Met name geschikt om te doen als pauze-moment op je werk, of als je je ergens op wilt voorbereiden.

Vergoeding

Mindfulness valt onder de alternatieve geneeswijzen en sommige zorgverzekeraars bieden hiervoor (tegemoetkomende) vergoeding. Voor een overzicht van zorgverzekeraars en vergoeding voor mindfulness klik dan op deze link.

Let erop dat het veelal gaat om een zorgverzekering met aanvullende dekking en tegenwoordig zijn er maar weinig zorgverzekeraars die mindfulness hebben meegenomen in hun pakket. Ik ben niet aangesloten bij de beroepsvereniging voor Mindfulness VMBN.

Incompany Mindfulness trainingen

Mindfulness is een aandachttraining voor mensen die meer ontspanning en rust willen, meer willen leven in het hier en nu en beter willen omgaan met gedachten (piekeren) en emoties.

Tegenwoordig is er binnen bedrijven en organisaties sprake van een hoge werkdruk en veel stress. Werknemers ervaren spanningen, lopen tegen een burn-out aan of hebben moeite met deadlines, vervelende collega’s en leidinggevenden en ervaren weinig energie.

Het is ook mogelijk om voor jouw bedrijf incompany mindfulness trainingen te ontvangen. Dit zal niet bestaan uit een 8-weeks programma, maar een aantal bijeenkomsten van 2 uur bestaande uit educatie, meditatie en oefeningen speciaal gericht op de werkcultuur. Kosten zijn afhankelijk van de groepsgrootte en locatie. Meer informatie kan vrijblijvend worden opgevraagd via psycholoog@michellecoenen.nl.

Geen behoefte aan een training in groepsverband maar wel interesse in Mindfulness. Er bestaat ook de mogelijkheid de training individueel te volgen. Neem contact op voor meer informatie en mogelijkheden voor aanmelding via psycholoog@michellecoenen.nl of bel +316 515 222 10.

Scroll to Top