Welcome Autumn, welcome negative thoughts

[fusion_text]Het is alweer eind oktober, de blaadjes vallen van de bomen, de wind wordt guurder en de dagen worden korter. Herfst heeft letterlijk ingezet. En zo ook in mijn hoofd.. Ondanks dat ik hou van winter, het liefst zo koud mogelijk, donker en uiteindelijk een winter met veel sneeuw zodat ik lekker warm met een warme chocomel en dekentje op de bank kan kruipen met een film. Of ‘s avonds door de straten struinen en kijken naar de mooie verlichting en een frisse neus haal. Maar ik merk ook dat mijn lichaam en hoofd op deze jaargetijden reageren. Doordat je niet meer langer buiten kunt genieten van zonlicht en warmte, en de dagen korter worden, merk ik dat ik toch wat somberder wordt, minder zin krijg om buiten rondjes te gaan hardlopen en daarnaast ook wat chagrijniger wordt richting omgeving. Daarom heb ik besloten maar weer wat te focussen op wat goed voor me is. Dat ik weer wat vrolijkere gedachten krijg, horend bij deze jaargetijden, lees: kerstgedachten, nieuwe kleding voor de winter, sneeuw, chocomel, etcera.
Dus ik ga maar vitamientjes eten, goed voor mijn lijf zorgen, zorgt er namelijk in ieder geval voor dat ik beter in mijn vel zit en dat zorgt automatisch voor een happy mind. Dus denk aan pompoensoep, fruit- en groentensappen en gezonde ovenschotels. Daarnaast toch dat rondje gaan hardlopen, zeker nu in de herfst, rond het middaguur schijnt er af en toe nog een zonnetje en zie je herfstkleurige taferelen in de natuur. Wil ik liever binnen blijven, dan volg ik een online yoga klasje, sla ik meteen twee vliegen in een klap: stretches en meditatie. Als laatste ga ik me voorbereiden op de laatste maanden van het jaar, denk aan kledingkasten uitruimen, doelen maken voor het nieuwe jaar en niet te vergeten over 10 vrijdagen is het alweer kerstmis, dus ik mag ook denk aan allerlei attributen om mijn huis weer kerstproof te maken. Alleen al bij de gedachte aan kerst, word ik vanbinnen weer wat vrolijker. Nu zal ik toch ook wat moeten verzinnen voor die donkere, koude ochtenden, maar dan denk ik aan heerlijke warme ontbijtjes (zoals havermout met honing, pancakes of een mugcake) die ervoor zorgen dat ik het vuurtje vanbinnen aanwakker en me genoeg brandstof geven voor de dag. Ik denk dat ik straks een rondje ga rennen en daarna nog even de nieuwe lekkere, warme winter collectie ga spotten in de stad. Want zeg nou zelf, zo’n wollen schakeltrui staat iedereen top. En ja, die winterlaarzen zijn ook helemaal top. Dus zeg gedag tegen je sombere, negatieve gedachten, maar omarm de winter en geniet er net zoals ik volop van.

Hmm ik denk dat ik stiekem toch weer vertrouwen krijg in de herfst en winter. En als je dit nou niet hebt, nou boek dan maar lekker een reisje naar de Caribbean!

Liefs,
Michelle[/fusion_text][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][/fullwidth]

Scroll to Top